Cabine de fumat custom - Smoking Lounge

Ce este o cabina de fumat custom - tip Smoking Lounge?

O cabina de fumat custom – Smoking Lounge presupune proiectarea si executia unui spatiu destinat fumatorilor, cu un design impus si realizat de un designer / arhitect, spatiu in care se poate aplica o solutie de ventilatie fie cu evacuarea fumului de tigara, fie in recirculare, folosind o unitate centrala de tratare a aerului. Aceasta poate fi sub forma unui dulap de purificare Extreme Air sau orice alta centrala de purificare a aerului.


La unitatea de filtrare centrala se ataseaza o tubulatura de distributie a aerului, prin care se aspira aerul din incinta si se trimite catre unitatea de filtrare, in baza unui calcul de debite si presiuni. Unitatea centrala de filtrare va fi ascunsa intr-o “camera tehnica” ce se situeaza, de obicei, in spatele cabinei de fumat.

Cabina de fumat se mentine in depresiune, in asa fel incat la deschiderea usilor sa nu existe posibilitatea ca fumul de tigara sa paraseasca incinta. Sistemul se automatizeaza cu ajutorul unor senzori care sa porneasca ventilatia doar la patrunderea fumatorilor in incinta. Deasemenea, pentru purificarea avansata a aerului, sistemul se opreste dupa cateva minute de la eliberarea incintei.

Constructia cabinei custom - Smoking Lounge


Constructia cabinei de fumat sau Smoking Lounge-ului are la baza proiectul unui designer, tinand cont de specificul locatiei in care va trebui instalata si bineinteles de cerintele de design ale beneficiarului. Constructia va tine cont si de sistemul de ventilatie ales, care poate presupune evacuarea aerului viciat sau recircularea si filtrarea avansata. Mobilierul poate fi si el personalizat, si construit special pentru fiecare aplicatie in parte.

Sistemul de ventilatie

In ceea ce priveste sistemul de ventilatie ce poate fi aplicat in cabina custom, se poate opta pentru oricare din variantele de mai jos:

EXTREME AIR Sensation este o unitate speciala de purificare, capabila sa trateze un volum de aer de 1300 mc/h, cu un nivel de zgomot (max 50 dB) si un consum foarte mic (380 W/h).

Dimensiunile unitatii sunt de 2200 x 810 x 300 mm. Cantareste aproximativ 100 kg.

Unitatea se poate instala oriunde intr-un spatiu, de obicei langa un perete sau un stalp, putand fi “asezonata” oricarui design. Culoarea standard a unitatii este alb, carcasa fiind vopsita electrostatic. La cerere se poate obtine orice nuanta de culoare dorita. Filtrarea aerului se realizeaza cu ajutorul unor baterii de filtre speciale, din care cele finale sunt cu carbune activ, durata de viata a acestora fiind de aprox. 1-1,5 ani. In acest timp, nu este necesara mentenanta! Dupa epuizare, se inlocuiesc.

Mai multe detalii despre dulapurile de purificare Extreme Air Sensation gasiti pe pagina dedicata lor aici.

Purificatorul de aer este un echipament capabil sa trateze volume mari de aer, cu pierderi minime de presiune si eficienta foarte mare. Realizeaza retentia fumului de tigara si a altor poluanti prezenti in aer cu ajutorul unor filtre electrostatice de inalta eficienta.

Consumul energetic redus si usurinta instalarii il recomanda ca o solutie excelenta pentru dotarea cabinelor de fumat. Impreuna cu o instalatie de aport de aer proaspat devine cea mai economica varianta de eliminare a fumului de tigara.

Mai multe detalii despre purificatoare gasiti pe pagina dedicata lor aici.


Sistemul de ventilatie conventional presupune proiectarea unei variante conventionale de ventilatie, adecvata conditiilor pe care trebuie sa le intruneasca.

Sistemul va presupune evacuarea aerului viciat catre exteriorul cabinei si, in acelasi timp, aportul de aer proaspat sau de compensare, cu mentiunea ca incinta va trebui mentinuta in depresiune pentru a nu permite fumului de tigara sau mirosurilor sa fie eliberate in afara cabinei la deschiderea usii de acces.

Automatizarea sistemului de ventilatie al cabinei poate acoperi cerinte foarte diverse:

  • conectarea la sistemul BMS al cladirii sau la centrala de incendiu, daca este cazul;
  • asigurarea redundantei, in situatia in care unul din ventilatoarele sistemului s-a oprit;
  • pornirea sistemului de ventilatie doar la patrunderea fumatorilor in cabina;
  • oprirea temporizata a sistemului dupa parasirea cabinei;
  • atentionarea personalului de service pentru realizarea mentenantei, etc

Mai multe detalii despre sistemele de ventilatie conventionale gasiti pe pagina dedicata lor aici.